Barcelona biedt een scala aan typische souvenirs die je mee naar huis kunt nemen om je herinneringen aan de stad levend te houden. Hier zijn enkele populaire souvenirs uit Barcelona:

  1. Flamenco-accessoires: Barcelona is een geweldige plek om flamenco-accessoires te kopen, zoals flamencojurken, castagnetten en waaierwaaiers. Dit zijn prachtige en traditionele cadeaukeuzes.
  2. Catalaanse keramiek: Catalonië staat bekend om zijn kleurrijke keramiek. Je kunt handgemaakte tegels, aardewerk en keramische decoraties vinden, variërend van traditionele ontwerpen tot moderne creaties.
  3. Espadrilles (espadrilles): Deze traditionele Catalaanse schoenen zijn gemaakt van touw en stof en zijn comfortabel en stijlvol. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.
  4. Jamón (ham): Spaanse ham, met name de beroemde Iberische ham, is een heerlijke en karakteristieke delicatesse. Je kunt gesneden ham kopen om mee naar huis te nemen, of zelfs hele hammen om te delen met vrienden en familie.
  5. Cava: Cava is een Spaanse mousserende wijn die populair is in Barcelona en Catalonië. Je kunt flessen cava kopen bij wijnwinkels of de lokale markten om mee naar huis te nemen.
  6. Gaudi-gerelateerde items: Barcelona is beroemd om zijn modernistische architectuur, ontworpen door Antoni Gaudí. Souvenirs zoals Gaudí-replica’s, mozaïeken en andere Gaudí-gerelateerde items zijn overal verkrijgbaar.
  7. Chocolade en snoepjes: Barcelona heeft een rijke chocoladetraditie. Je kunt chocolade repen, truffels en andere zoetigheden kopen bij lokale chocolatiers en patisserieën.
  8. Olijfolie en kruiden: Spanje staat bekend om zijn olijfolieproductie en je kunt hoogwaardige olijfolie kopen in Barcelona, evenals Catalaanse kruiden zoals saffraan en paprika.
  9. Kunst en handwerk: Barcelona heeft een bloeiende kunst- en ambachtsgemeenschap. Overweeg het kopen van lokale schilderijen, handgemaakte sieraden of textielkunstwerken van lokale ambachtslieden.
  10. Posters en ansichtkaarten: Ansichtkaarten en posters met afbeeldingen van Barcelona’s iconische bezienswaardigheden, zoals de Sagrada Familia en Park Güell, zijn populaire en betaalbare souvenirs.

Bij het kiezen van souvenirs, let op de kwaliteit en authenticiteit van de items. Het is vaak het leukst om iets te selecteren dat een persoonlijke betekenis voor je heeft en je herinneringen aan Barcelona levend houdt.