Over het algemeen is Barcelona een relatief veilige stad om ’s nachts doorheen te lopen, vooral in populaire toeristische gebieden en drukke straten. Barcelona is een levendige stad met een bruisend nachtleven en veel mensen zijn ’s avonds laat op straat. Toch zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om jezelf en je eigendommen te beschermen:

  1. Blijf in drukke gebieden: Het is het veiligst om ’s nachts in goed verlichte en drukke gebieden te blijven. Vermijd verlaten straten en steegjes.
  2. Let op je bezittingen: Barcelona heeft enkele zakkenrollers, vooral in drukke toeristische gebieden zoals La Rambla. Houd je waardevolle spullen zoals portemonnees, telefoons en camera’s goed in de gaten en gebruik een geldriem of binnenzak om diefstal te voorkomen.
  3. Drink met mate: Als je uitgaat om te drinken, doe dit dan met mate. Overmatig alcoholgebruik kan je kwetsbaar maken en je oordeelsvermogen verminderen. Drink nooit drankjes van vreemden en houd altijd je drankje in de gaten.
  4. Gebruik officiële taxi’s: Als je ’s nachts moet reizen, gebruik dan officiële taxi’s of betrouwbare rideshare-diensten zoals Uber om veilig thuis te komen.
  5. Vermijd confrontaties: Probeer confrontaties met dronken mensen of onbekenden te vermijden. Als je je ongemakkelijk voelt bij iemand, loop dan rustig weg.
  6. Plan je route: Als je van plan bent om ’s nachts door de stad te lopen, plan dan je route van tevoren en weet waar je naartoe gaat. Gebruik een kaart of GPS op je telefoon om te voorkomen dat je verdwaalt.
  7. Reis met anderen: Als je kunt, reis dan met vrienden of in groepen. Dit kan je veiligheid vergroten.

Het is belangrijk op te merken dat net als in veel grote steden, sommige buurten in Barcelona meer kans hebben op criminaliteit dan andere. Doe wat onderzoek naar de buurt waar je verblijft en vermijd eventuele risicovolle gebieden. Over het algemeen is Barcelona een veilige stad voor toeristen, maar zoals overal ter wereld is het belangrijk om waakzaam te blijven en je bewust te zijn van je omgeving, vooral ’s nachts.