Het beroemde Park Güell, ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí, is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Barcelona. Hier zijn de stappen om het Park Güell te bezoeken:

  1. Koop je ticket online: Het is sterk aanbevolen om je toegangsticket voor Park Güell online te kopen voordat je gaat. Dit kan gedaan worden op de officiële website van Park Güell. Het park heeft een limiet aan het aantal bezoekers dat het per dag kan ontvangen, dus het kopen van een ticket van tevoren garandeert je toegang op de door jou gewenste dag en tijdstip.
  2. Kies je toegangstijd: Bij het kopen van je ticket kun je meestal een specifieke toegangstijd selecteren. Zorg ervoor dat je op tijd bij de ingang van het park bent, want ze handhaven meestal de toegang op basis van tijdslots.
  3. Bereik het park: Park Güell ligt op de heuvel van El Carmel in het noorden van Barcelona. Je kunt het bereiken met het openbaar vervoer, zoals de metro (Lijn 3, halte “Lesseps” of “Vallcarca”) en vervolgens een flinke wandeling bergopwaarts maken. Een andere optie is om de hop-on-hop-off toeristenbus te nemen die het park als een van zijn stops heeft.
  4. Houd rekening met de hellingen: Houd er rekening mee dat het terrein in Park Güell behoorlijk heuvelachtig is, dus draag comfortabele schoenen en wees voorbereid op enige wandelingen bergopwaarts.
  5. Geniet van het park: Eenmaal binnen kun je genieten van het prachtige park, de kleurrijke mozaïeken, de iconische salamanderfontein en de unieke architectuur van Gaudí. Het park biedt ook een panoramisch uitzicht over Barcelona.
  6. Bezoek het Gaudí House Museum: Binnen het park kun je het voormalige huis van Antoni Gaudí bezoeken, dat nu dienst doet als museum. Hier kun je meer te weten komen over het leven en werk van de architect.
  7. Houd je aan de regels: Respecteer de regels van het park, zoals het niet aanraken van de mozaïeken en het niet betreden van afgesloten gebieden.
  8. Neem de tijd: Het Park Güell is een geweldige plek om te verkennen en te genieten van de unieke architectuur en de natuurlijke schoonheid. Neem de tijd om te wandelen, foto’s te maken en te ontspannen.

Houd er rekening mee dat Park Güell erg populair is en dat het in het hoogseizoen, vooral ’s ochtends, behoorlijk druk kan zijn. Het is raadzaam om vroeg op de dag te gaan om de drukte te vermijden en optimaal van je bezoek te genieten.